четвер, 17 червня 2021 р.

Письменники сучасності

Сьогодні у бібліотеці сімейного читання відбулася тепла та змістовна зустріч з учасниками клубу «Серпанок» Академії пенсіонерів. Для них бібліотекарі підготували літературну годину «Народжені у червні». Цього місяця день народження святкують такі популярні письменники сучасності, як Василь Шкляр та Галина Вдовиченко.

Про неординарну особистість Василя Шкляра, 70 років якому виповнилося 10 червня, його тверду позицію щодо українства, розповіла Юлія Харченко. Цікавим фактом його біографії стало перше в нашій історії вручення Народної Шевченківської премії. Кошти премії були перераховані на екранізацію найпопулярнішого роману «Чорний Ворон».

Про цікаві факти біографії та творчий шлях Галини Вдовиченко, яка народилася 21 червня, розповіла Світлана Могорит. Вона презентувала книги авторки, які є у фонді бібліотеки: «Пів’яблука», «Тамдевін», «Бора» та інші. У творчому доробку письменниці багато дитячих видань, які користуються надзвичайною популярністю серед маленьких читачів книгозбірні: «Мишкові миші», «Ліги непарних Шкарпеток», «Чорно-чорна курка», «Котохатка» та серія повістей «36 і 6 котів».
Під час заходу присутні мали змогу переглянути цікаві відеосюжети про вищезгаданих письменників, творців якісної сучасної української літератури

Немає коментарів:

Дописати коментар