вівторок, 1 грудня 2020 р.

Не дамо СНІДу шанс

1 грудня відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Хоч цього року увага всього світу прикута до пандемії коронавіруса, та не потрібно забувати, що людство потерпає і від інших смертельно небезпечних хвороб. СНІД – це стадія ВІЛ (вірус імунодефіциту людини) інфекції, при якій імунна система людини відмовляється захищати організм і у нього розвиваються бактеріальні, грибкові, вірусні, протозойні інфекції та інші неінфекційні захворювання.

За цей час синдром набутого імунного дефіциту перейшов від невідомої хвороби до світової кризи і забрав більше 30 мільйонів життів. Незважаючи на прогрес, СНІД продовжує вбивати людей. Найгірша ситуація в африканських країнах.
Що стосується України, за даними Міністерства охорони здоров'я, всього ВІЛ-інфікованих близько 244 тисяч осіб. В останнє десятиліття спостерігається суттєве збільшення числа ВІЛ-інфікованих жінок дітородного віку. Така тенденція призвела до зростання кількості дітей, народжених ВІЛ-інфікованими жінками. Наша країна є лідером серед країн Європи за темпами поширення ВІЛ-інфекції.
Символом Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом - червона стрічка, яка символізує пам'ять про людей, життя яких забрав СНІД та є символом боротьби із захворюванням.

Немає коментарів:

Дописати коментар