понеділок, 21 вересня 2020 р.

Книга Оксани Забужко потрапила до списку найкращих романів XXI століття

Оксана Забужко – одна з ключових і найбільш відомих особистостей у сучасній українській літературі. Усі її книги в тій чи іншій мірі зачіпають важливі соціально-політичні питання країни в цілому і життя кожного конкретного індивідуума конкретно. Цю українську письменницю добре знають у світі, а її роботи переведені на 20 мов. Окремими виданнями праці автора виходили в США, Італії, Чехії, Польщі, Болгарії, Нідерландах, Сербії, Росії та інших країнах Європи і Азії. Купити книги Оксани Забужко - значить отримати першокласну інтелектуальну літературу. Кожна нова книга Оксани Забужко – важлива подія в сучасному українському літературному процесі.
Серед безлічі письменників її твори відрізняються багатим філософським наповненням, інтелектуальними міркуваннями і яскравим стилем написання. Читачам подобається, що автор не боїться відвертих сцен і справедливих міркувань. За літературний талант і відвагу письменницю часто порівнюють з Достоєвським, а за літературну майстерність у зображенні характерів персонажів – з Міланом Кундерою.

Сьогодні вірші Оксани Забужко активно кладуться на музику, а її романами цікавляться режисери для екранізації. За свої літературні заслуги письменниця стала лауреатом численних престижних премій, а також нагороджена орденом княгині Ольги III ступеня.

19 вересня Оксана Забужко святкувала 60 років від дня народження. 


Немає коментарів:

Дописати коментар