вівторок, 16 червня 2020 р.

Чим корисні овочі


Сьогодні – День свіжих овочів. Зараз сезон свіжих овочів та фруктів у самому розпалі. Саме влітку ми маємо змогу зміцнювати імунітет, вживаючи їх у великій кількості. Тому спробуйте замінити звичні каші на овочеві салати.
Чим саме збагачують організм свіжі овочі:
ВІТАМІНИ
Організму людини необхідні, щонайменше, 13 різних вітамінів.  Вони містяться абсолютно у всіх видах овочів: морква, капуста, буряк, солодкий перець, редис, часник, цибуля, зелень тощо.
КЛІТКОВИНА
Допомагає роботі травної системи. На клітковину багаті фрукти, овочі, цільнозернові продукти, висівки, насіння, горіхи, соя і бобові.
АНТИОКСИДАНТИ
Зменшують запалення, можуть запобігти ризику серцево-судинних захворювань і раку та уповільнюють процес старіння організму. Містяться у моркві, солодкому перці, помідорах, різній зелені (петрушка, щавель, шпинат, салат), броколі, горіхах, кукурудзі, цибулі й часнику.
А ще пропонуємо вам невеличку овочеву розминку!
Світлина від Жанни Харченко.

Немає коментарів:

Дописати коментар