пʼятницю, 3 квітня 2020 р.

П'ять способів захопити дітей читанням

Читання для дітей може бути цікавою та пізнавальною розвагою. Але коли воно подається як обов'язкове навантаження, то стає нудним або навіть ненависним заняттям 😠. Пропонуємо батькам п'ять способів прищепити дітям любов до читання.
1. ЗРОБІТЬ ТАК, ЩОБ ДІТИ МОГЛИ ЧИТАТИ ТЕ, ЩО ЇМ ЦІКАВО 🤔. Можливо вам хочеться, щоб вони читали Шекспіра чи товсті енциклопедії, але погодьтеся, будь-яке читання краще, ніж повна його відсутність. 
2. НЕХАЙ КНИГИ БУДУТЬ ВДОМІ УСЮДИ 📚. Не тримайте книги винятково на книжкових полицях у шафі. Покладіть кілька книг на журнальний столик та біля дитячого ліжка. Так ви підвищите шанс того, що дитина вибере собі якусь книгу й почне її з цікавістю читати.
3. ПЕРЕТВОРІТЬ ЧИТАННЯ НА ГРУ. Попросіть дитину прочитати книгу, а потім відповісти на запитання про прочитане. Якщо у вас кілька дітей приблизно одного віку, ви можете перетворити це заняття на веселий і цікавий конкурс 💁‍♂️💁‍♀️. 
4. ЧИТАЙТЕ РАЗОМ З ДІТЬМИ. Це підсилює позитивні відчуття від читання та є чудовим способом провести час разом 👨‍👩‍👧‍👧. 
5. СКЛАДАЙТЕ І ЗАПИСУЙТЕ ІСТОРІЇ РАЗОМ З ДІТЬМИ✍. Нехай дитина вибере тему, а потім по черзі пишіть з нею по кілька речень, доки не вийде невелике оповідання. Коли закінчите, попросіть дитину прочитати написану історію вголос. Такий підхід допоможе поповнити словниковий запас і зробить читання більш цікавим 😀.

Немає коментарів:

Дописати коментар