четвер, 12 березня 2020 р.

Небезпечне селфі



Здавалося б, яку небезпеку може приховувати в собі звичайне фото? У прагненні зробити видовищну світлину та отримати максимальну кількість «лайків» підлітки інколи ризикують власним життям. Останнім часом в соціальних мережах все частіше з’являються фотографії, зроблені за допомогою фронтальної камери.

Працівники бібліотеки провели для учнів 5-А класу СПМШ №16 (класовод О.Ю.Черненко) годину превентивного виховання «Небезпечне селфі». 

Жанна Харченко та Світлана Могорит познайомили дітей з причинами та наслідками такого виду фотографування. Вони наголосили, що саме діти, які не отримують в реальному житті достатнього спілкування, намагаються привернути увагу віртуальних друзів яскравими, але в переважній більшості небезпечними світлинами. Таке захоплення часто переростає в залежність. Вони позують в екстремальних місцях і обставинах: на дахах будинків, поряд з дикими тваринами, перед потягом, на об’єктах під напругою та ін. Інколи це закінчується фатально. 
Такі приклади були наведені в презентації «Невиправданий ризик». Також бібліотекарі нагадали дітям правила спілкування в соціальних мережах , публікування особистих фото та відеоматеріалів та порадили робити селфі тільки у безпечному місці, де їхньому здоров’ю та життю нічого не загрожує.

Немає коментарів:

Дописати коментар