четвер, 13 лютого 2020 р.

Нехай і наступні сто років звучить правдиве журналістське слово



Всім відомий вислів «історія газетним рядком» якнайкраще характеризує роботу редакції регіональної газети Надросся «Замкова гора». Сто років, висвітлюючи історичні події в житті регіону, вона і сама стала історією. Про етапи становлення і активної творчої діяльності газети розповіла редактор видання Віра Строкач, яка завітала на зустріч до членів клубу «Сузір’я», що працює при бібліотеці. Віра Олександрівна розповіла про журналістів часопису, редакторів видання, які в різні історичні періоди були не лише керівниками, а й лідерами, «обличчям» газети. Активними учасниками і співавторами видання стали в свій час члени літературного об’єднання «Заспів», які заявили про себе, як талановитих письменників, не лише в регіоні, а й в Україні. Теплими щирими словами Віра Олександрівна згадала Андрія Гудиму, Анатолія Кульчицького, нині покійних Віктора Міняйла, Володимира Іванціва, Тетяну Шарову, Миколу Осику.


Активними позаштатними авторами газети є працівники бібліотек міста, які регулярно висвітлюють свою роботу на сторінках видання. Віра Строкач жодного разу не відмовила нам, надаючи можливість кожному висловити свою думку, описати ту чи іншу подію. Бібліотекарі з приємністю дізналися, що Віра Олександрівна в свій час очолювала бібліотеку військового гарнізону і тому нюанси бібліотечного життя знає і розуміє.

Редактор відповіла на запитання присутніх: як працює колектив у сучасних умовах, чи поповнюється молодими журналістами, які перспективи на майбутнє. Перспективи є. А якже без них. Столітній відлік спонукає  на пошуки нових ідей, технологій і, звичайно, збільшення кількості шанувальників часопису. 


Колектив бібліотеки бажає редакції улюбленого видання здійснення всіх планів і намірів, натхнення, терпіння та творчих звершень. Нехай і наступні сто років звучить у рідному краї правдиве журналістське слово.

Немає коментарів:

Дописати коментар