пʼятницю, 24 січня 2020 р.

Все життя у шитті і шиття, як життя



Мистецтво вишивання має багатовікову історію. Люди здавна оздоблювали одяг і побут, щоб прикрасити своє життя, зробити радісною щоденну працю. Вишивка гладдю – найпоширеніший різновид народного декоративного мистецтва, яким досконало володіє відома в місті майстриня, лауреат міської молодіжної премії ім. М.Вінграновського та літературно-мистецької премії ім. І.Нечуя-Левицького Світлана Паламарчук. Координатор клубу «Сузір’я» Тетяна Сулейманова організувала в бібліотеці мистецьку годину художниці «Все життя у шитті і шиття, як життя». Пані Світлана розповіла, що саме картини, вишиті її прабабусею, вплинули на вибір її майбутньої професії. 

Майстриня у своїх роботах використовує різні техніки вишивання гладдю: для квітів – полтавська гладь, для рівноваги тонів і напівтонів композиції картин – кольорова. Художня гладь виразніше передає кольорову гамму, дозволяє використати до семи відтінків одного кольору, а для створення картин зимових пейзажів художниця використовує гладь білим по білому. Багато своїх картин Світлана Ігорівна робить у техніці французького вузлика, як наприклад картина «Тепла зима». Основною у творчості художниці є мальовнича гладь, яку вона використовує для написання пейзажів. Захоплення і естетичну насолоду викликали у присутніх справжні шедеври «Весняні мотиви», «Сосни», «Тихий ранок у лісі».
Виставку картин яскраво і гармонійно доповнили чудові брошки, які є не лише гарною прикрасою для модного і стильного одягу, а й маленьким витвором мистецтва.

Немає коментарів:

Дописати коментар