четвер, 12 грудня 2019 р.

Право – мистецтво добра і справедливості



У рамках Всеукраїнського тижня права бібліотекарі організували і провели ряд цікавих пізнавальних заходів. Сьогодні для учнів 9-Б класу СПМШ №16 бібліотекарі підготували правовий колаж «Право – мистецтво добра і справедливості» та запросили для спілкування з підлітками адвоката Юлію Шаблій. Присутнім було цікаво та корисно дізнатися  про свої права, обов’язки і відповідальність відповідно до чинного законодавства України і  Декларації ООН з прав дитини. Життєві приклади, конкретні ситуації, які розглядались під час зустрічі, змусили учнів замислитись над необхідністю знати закони України і вміти їх застосовувати.
Юлія Олександрівна познайомила присутніх зі статтями  Закону України №8584 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо протидії булінгу», який вперше юридично визнає поняття булінгу в українському законодавстві та передбачає відповідальність не тільки за вчинення, але й за приховування насильницьких випадків. 
 Також юрист повідомила, що з січня 2018  року набрав чинності Закон України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», яким розширено доступ до безоплатної вторинної правової допомоги для постраждалих осіб. Послуги юристів та адвокатів, згідно положень Закону, оплачує держава.
Зустріч пройшла цікаво та змістовно, а головне показала небайдужість молоді до питань правової обізнаності.


Немає коментарів:

Дописати коментар