вівторок, 10 вересня 2019 р.

Польща далека і близька

7 вересня в світі пройшли "Національні польські читання-2019". Для цієї акції шляхом відкритого інтернет-голосування відбираються твори польських письменників. Цього року це вісім новел: Елізи Ожешко, Марії Конопницької, Болеслава Пруса, Владислава Станіслава Реймонта, Стефана Жеромського, Генрика Сенкевича, Генрика Жевуського та Бруно Шульца. У читальній залі бібліотеки сімейного читання зібралися шанувальники творчості письменників Польщі. Члени білоцерківського товариства польської культури імені З.Красінського для національних читань вибрали новелу Бруно Щульца «Мій батько вступає в пожежну команду». Активними учасниками дійства стали відвідувачі
польської суботньої школи, що працює при вищезгадуваному товаристві, бібліотекарі СПМШ №16 Ольга Клуббе та Мирослава Паціаді та учні школи. Ведучими заходу були Ірина Жидецька і Олександр Хомяк.     

Крім того, до 210-річчя від дня народження польського письменника Юліуша Словацького для шестикласників Білоцерківського колегіуму в бібліотеці відбувся літературний альманах «Народів двох серцебиття»

Немає коментарів:

Дописати коментар