пʼятниця, 5 квітня 2019 р.

Нові книги, нові зустрічі

Теплими весняними вечорами отримайте насолоду від читання нових книг, що поповнили фонд бібліотеки
Власенко І. В. Чужі скарби : роман / Ірина Власенко. – Х. : Vivat, 2018. – 318с.



Знайшовши на занедбаному горищі французького замку скарб, Анні Щербініна спершу вважає це подарунком долі. Здається, бляшанка з діамантами допоможе здійснити всі заповітні мрії й змінити сумне післявоєнне сирітське життя. Та дівчина й гадки не має, як вплине на її долю чужий скарб зі своєю трагічною історією. Українській парижанці доведеться перегорнути безліч важких сторінок у книзі життя, щоб зрештою повернутися на Батьківщину, віднайти себе справжню й істинні скарби.





Капранов В. Справа Сивого : роман / Віталій та Дмитро Капранови. – К. : Нора-Друк, 2018. – 286 с.

Любов. Історія. Злочин. Ось три кити, на яких тримається література. І всі ці кити присутні у новому романі Братів Капранових «Справа Сивого».
У Дніпропетровську діє підпільна антиурядова організація. Молодому слідчому доручають зайнятися головним підозрюваним – старим заколотником з великим стажем протизаконної діяльності. Він береться до справи і…
Книжка базується на реальних подіях, так що шалене кохання, батькове прокляття, нерівний шлюб, закляті скарби – усе це не вигадка, а стара правда, підтверджена документами.





Кузів О. Собача любов  / Оксана Кузів. – Л. : Піраміда, 2018. – 215 с.



Дивна штука - ота любов!.. Сьогодні від неї, здається, полетиш - Бога з-за хмар уздовш, завтра ж - шурнеш у прірву: глибоко-глибоко, куди ще жодна нога ні-ні... А люди?.. А люди - вони всюди однакові, їм лиш поживу до рота кинь - все пережують, перемелять, перетруть... навіть найсвятіше - чужу любов - і ту не пошкодують, бо надто вона вже вона з вигляду солодка, надто принадна, аби її не надкусити, і навіть оця - собача...





Кушнір Б. На лінії зіткнення. Любов і ненависть : роман / Богдан Кушнір. – Х. : Фоліо, 2018. – 281 с.
 


Головний герой Семен Вергун - втратив усе й залишився на роздоріжжі життя. Офіцер стратегічної розвідки, який працював під дипломатичним прикриттям, опинився в епіцентрі гучного скандалу. Противники із російської контррозвідки намагалися знищити його фізично, але він дивом вижив після подвійної дози невідомого психотропного препарату. Розвідник Вергун знаходить відраду на фронті, де таки зустрівся зі своїм особистим ворогом віч-на-віч. Роман створено на основі реальних подій.




 Лавренюк, М. Калина січена… : роман / Марія Лавренюк. – Тернопіль : Навч. кн.-Богдан, 2019. – 364, [1] с.

Ця книга — історія кохання й становлення особистості дівчини, яка волею долі опинилася на лезі жорсткого протистояння ідеологій, націй, світів.
Персонажі цілком реально сприймаються у вирі подій, що відбувалися на Тернопільщині впродовж найтрагічнішого десятиліття (1939–49), яке перекраяло не лише сім’ї, території, а й світогляди. Чорні жорна історії перетирали людей нещадно, та людяності знищити не змогли…
Роман безумовно — любовний, але й соціальний, але й історичний, але й психологічний…





Роздобудько, І. Прилетіла ластівочка : роман / Ірен Роздобудько. – К. : Нора-Друк, 2018. – 299, [4] с.
 

Наприкінці ХХ століття в США, в будинку для літніх людей, помирає дивний пацієнт з прізвищем, яке американцям важко вимовити – Леонтович. Хто ця людина? Він називав себе братом відомого українського композитора – справжнього автора різдвяної пісні, відомої в світі під назвою Carol of the Bells. Чому авторство цієї чудової мелодії приписують іншій людині?
Авторка роману “Прилетіла ластівочка” запрошує читача дізнатися правду про знамениту мелодію і висуває свою версію загадкового вбивства геніального українського композитора.



Фіалко, Н. Примарне щастя : оповідання, новели, п´єса / Ніна Фіалко. – Тернопіль : Богдан, 2016. – 295 с.


У новій книзі Ніна Фіалко запропонувала читачам національно-патріотичну п'єсу «Шлюб у підпіллі», написану в співпраці з Богданом Мельничуком, і власні оповідання та новели, так би мовити, на всі смаки.
Тут представлено тексти на містичні й заробітчанські, трагічні й соціально-побутові теми. У створених у різні роки оповіданнях багато «списано» з реальних людей, які живуть посеред нас. Звичайні історії мало цікавлять письменницю, тому вона добирає неординарні, але цікаві сюжети.
Вам буде страшно і прикро, радісно і смішно, але заснути під час читання навряд чи зможете...


Немає коментарів:

Дописати коментар