пʼятницю, 1 березня 2019 р.

Міняйлівські читання «Притчі на всі випадки життя»


Віктор Міняйло – член Національної спілки письменників України,  лауреат Національної премії України ім. Тараса Шевченка (за роман «Вічний Іван»,1996 р.).  Його називають Патріархом української літератури, великим майстром Слова.  Віктор Міняйло був прекрасним співрозмовником, людиною енциклопедичних знань, зачаровував шляхетністю й почуттям гідності. Чиста літературна мова його творів привертає увагу кожного читача.  
До 100-річчя від дня народження письменника бібліотека щомісяця організовує Міняйлівські читання.
«Шпаргалки Езопа» – це філософські роздуми автора, у яких закодована тисячолітня мудрість людської цивілізації, але разом з тим, вони несуть у собі неповторні національні ознаки.
Бібліотекар Жанна Харченко для жінок із клубу «Сузір’я» прочитала притчі «Про троянду і безсмертник», «Про любов», «Про гречкосія та розбійника», «Про реабілітацію і пошанування жіноцтва», «Про діда та бабу»… Та найбільше вразила присутніх «притча-пояснення, чому я – Міняйло». «… бо я зроду з віку всі світові цінності-коштовності зважував і обмінював на золоте українське слово!»
Творчий спадок ювіляра представлений на організованій у бібліотеці книжковій виставці «Філософія добра Віктора Міняйла».


Немає коментарів:

Дописати коментар