суботу, 15 грудня 2018 р.

Чай пити - довго жити

Чай! Хто не знає цей смачний напій, що має неабиякі цілющі властивості? Ним насолоджуються майже в усіх куточках планети. У кожної країни свої традиції його споживання. Мільйони шанувальників такого корисного і смачного напою 15 грудня відзначають неофіційне свято Міжнародний день чаю. Напередодні свята працівники бібліотеки запросили на приємне чаювання членів клубу «Сузіря» . Бібліотекар Тетяна Сулейманова  переказала декілька легенд про виникнення чаю, нагадала присутнім, що чайна церемонія - це обряд, який зародився в Китаї ще до нашої ери  і став не лише народною традицією а й способом єднання родиниЗа неквапливою бесідою читачі ділилися своїми улюбленими рецептами чаю, пригощали один одного як традиційним, так  і чаєм з гілочок малини, смородини, жасмину. 
Наступний 2019 рік – рік Китаю в Україні. Про це повідомили присутніх дві чарівні "китаянки" – принцеси Канді і Нурі. Вони завітали, щоб привітати з Міжнародним днем чаю та дізнатися, що ми знаємо про чай і чи вміємо правильно його вживати. Члени клубу "Сузір"я" дякують працівникам бібліотеки Світлані Могорит та Жанні Харченко за чудове перевтілення.
В Англії чай пити – цілий ритуал. В Японії і Китаї – особлива церемонія. А у нас  гарний привід поспілкуватися і відпочити.


Немає коментарів:

Дописати коментар