середу, 31 жовтня 2018 р.

Вітер далеких мандрів Жуля Верна

Цього року прихильники пригод і наукової фантастики відзначають ювілей, 190 років від дня народження видатного французького письменника Жуля Верна. Без його геніальних ідей не було б зараз, мабуть, ні польотів у космос, ні субмарин, ні телебачення. Ще у 19 столітті в романах Жуля Верна з’явилися літаки, акваланги, відео фони, космічний корабель і електричний двигун. Деякі підозрювали, що у цього французького письменника, колишнього паризького адвоката, чи то була таємна кімната з машиною часу, чи то вбудований в мозок генератор геніальних винаходів. Інакше як пояснити описані ним речі, яких ще не існувало.
Про надзвичайно цікаву біографію та творчу спадщину ювіляра розповіла учням 5-А класу СПМШ №16 бібліотекар Світлана Могорит, вирушивши з ними у літературний круїз «Вітер далеких мандрів Жуля Верна».
Світлана Василівна наголосила, що Жуль Верн здійснив неоціненний внесок у світову
літературу: створив цілу бібліотеку книг, наповнених пізнавальними науковими фактами, описом флори і фауни всіх континентів та власного бачення підземного світу і навіть космічних просторів.
Під час ознайомлення дітей з творами письменника, які були представлені на книжкові виставці «Літературні острови Жуля Верна», бібліотекар детально зупинилася на деяких пригодницьких романах.
Книги «П’ятнадцятирічний капітан» (1878р.) та «Діти капітана Гранта» (1868 р.),що полюбилися читачам усього світу, цього року серед книг-ювілярів.
Діти з цікавістю переглянули буктрейлер за книгою «Діти капітана Гранта», підготовлений Світланою Могорит, а також активно і правильно відповідали на запитання про морські подорожі.

Немає коментарів:

Дописати коментар