понеділок, 2 квітня 2018 р.

Казка з торбинки

2 квітня народився Ганс Крістіан Андерсен, всесвітньовідомий казкар, твори якого стали улюбленими для багатьох поколінь маленьких читайликів.

У дитинстві завжди захоплюють надзвичайні події і пригоди, чесні і сміливі герої. Саме таким мужнім, сміливим, відчайдушним був непохитний олов’яний солдатик з однойменної казки Г.Х. Андерсена, яка вперше була надрукована 180 років тому.
До Міжнародного дня дитячої книги для четвертокласників СПМШ №16 працівники бібліотеки підготували бібліо-сторісек «Непохитний олов’яний солдатик», під час якого діти дізналися про нелегку службу солдатика на одній олов'яній нозі, про випробуваннями, які він пройшов, опинившись один на вулиці, про кохання до балерини, яке коштувало йому життя.
Сторісек з англійської перекладається як «мішок історій». Бібліотекар Жанна Харченко за допомогою іграшок з казкової торбинки відтворила сюжет твору, а діти згадували цікаві історії з життя олов’яного солдатика, його друзів і недругів. Навіть невеличка іграшка-підказка надихала присутніх на нові і нові розповіді. Все це допомогло «оживити» казку.

Від стійкого солдатика залишилося лише олов’яне серце, а від тендітної танцівниці – троянда, яка почорніла і стала схожою на вугілля.  Маленькі читачі були схвильовані і водночас у захваті від мужності та вірності, від палкого, беззавітного кохання та бурхливих пригод непохитного олов’яного солдатика. 




Немає коментарів:

Дописати коментар