пʼятницю, 16 березня 2018 р.

Знаємо права, виконуємо обов’язки



«Право – це все те, що істинне і справедливе», – сказав свого часу відомий французький письменник Віктор Гюго. Для того, щоб правильно користуватися своїми правами і добре виконувати обов’язки, треба знати закони.
Для учнів 6-Б класу БЗШ №6 працівники бібліотеки-філіалу №9 провели годину превентивного виховання «Знаємо права, виконуємо обов’язки».
Бібліотекарі ознайомили дітей з процесом створення законів, нагадали, що кожна людина є унікальною та неповторною особистістю. Галина Чередник згадала про основні права дітей, прописаних в «Декларації прав дитини» та «Конвенції про права дитини», навела приклади і розповіла про наслідки порушень та відповідальність, яка наступає для дітей згідно законів України за ті чи інші вчинки.
Учасники заходу пригадали, які права літературних героїв найчастіше порушувалися в улюблених казках та із задоволення взяли участь у вікторині «Знавці правознавства».
Метою проведення таких заходів є виховання у дітей пошани до законів України та необхідність навчити дітей користуватися своїми правами, розвинути логічне мислення й інтерес до правових знань.

Немає коментарів:

Дописати коментар