пʼятницю, 9 лютого 2018 р.

Літературні острови Жуля Верна

8 лютого 1928 року народився видатний французький письменник, класик науково-фантастичної та пригодницької літератури Жуль Верн. «Хоч би там що я писав, хоч би там що вигадував – я завжди стою на грунті реальності. Вже близька та пора, коли наукові відкриття перевершать силу уяви» Так і сталося. У космосі побували сотні дослідників. На поверхні Місяця залишилися людські сліди, а дивовижний «Наутілус» поступився місцем атомним човнам.
         До 190-річчя від дня народження класика пригодницької літератури та 150-річчя виходу в світ книги «Діти капітана Гранта» в бібліотеці-філії №9 відбулася літературна мандрівка «Таємничий острів Жуля Верна». Шестикласники БЗШ №6 познайомилися з героями Жуля Верна під час перегляду буктрейлера на книгу «Діти капітана Гранта», створеного бібліотекарем Світланою Могорит.
         Бібліотекар Жанна Харченко розповіла дітям про життя і творчість  письменника, познайомила з  книжкою виставкою «Літературні острови Жуля Верна». Та найбільше сподобався шестикласникам захоплююча гра «Морський бій» по книзі «П’ятнадцятирічний капітан» між командами «12-річні капітани» і «Діти капітана Гранта», під час якого діти проявили неабиякі здібності при подоланні перешкод, а також продемонстрували гарні знання творів письменника.

         Книги Жуля Верна не старіють. І зараз, у 21 столітті, ними зачитуються діти і дорослі так само, як і більше ста років тому. Недарма після виходу перших романів Жуль Верн став найвідомішим у світі письменником-фантастом і увійшов в історію літератури як основоположник і неперевершений майстер роману про науку та її безмежні можливості. 




Немає коментарів:

Дописати коментар