вівторок, 20 лютого 2018 р.

Хоробрим серцям присвячується….



20 лютого в Україні вшановують память героїв Майдану, який в історії українського суспільства завжди був символом боротьби за свободу, правду та людську гідність. На майданах українських міст і сіл відбувалися суспільно значущі події. А у 2014 році майдан Незалежності у Києві був залитий кровю героїв Небесної Сотні, що беззбройними вийшли боронити свою честь і гідність. Після Революції Гідності, тільки-но вдихнувши свободу на повні груди, Україна зазнала нового удару. Війна стрімко ввірвалась у життя кожної української родини. Тисячі славних синів і дочок пішли боронити рідну землю від агресії сусідньої держави. На жаль, багато з них не повернулись живими до рідних домівок.
Працівники бібліотеки-філіалу №9 спільно з головою Київського обласного осередку Всеукраїнського об’єднання українок «Яворина» Ольгою Філюк провели для учнів Білоцерківського колегіуму урок мужності «Хоробрим серцям
присвячується…». Пані Ольга презентувала книгу «Олег Габорак «Сон»», присвячену полеглому на війні вісімнадцятирічному юнаку з Іванківського району, який після подій на Майдані пішов добровольцем на схід України і 11 грудня 2015 року загинув внаслідок потрапляння ворожого снаряду СПГ в позицію карпатських січовиків поблизу Донецького летовища. Ольга Філюк розповіла присутнім про підготовку до написання книг про загиблих воїнів АТО, наших земляків Ігоря Каплуненка, Віталія Коломійця, Олександра Стрільчука. На зустрічі була присутня мама Ігоря Каплунка, який загинув 5 січня 2015 року під час ротації підрозділу неподалік Бахмута Донецької області. Тетяна Олександрівна розповіла про навчання сина в Білоцерківській загальноосвітній школі №6, про життєву позицію сина, який більше за все любив свою Батьківщину і, не вагаючись, віддав за неї життя.
Депутат обласної ради, учасник АТО Сергій Яременко, звертаючись до присутніх, закликав бути патріотами, жити і творити на благо рідної країни і пам’ятати загиблих героїв, які ішли в бій за нас, за Україну, за наші святі ідеї. Слава Україні!

Немає коментарів:

Дописати коментар