вівторок, 9 січня 2018 р.

Славімо, славімо Христове Різдво!

Понад дві тисячі років тому в маленькому містечку Віфлеємі сталася подія, що змінила світ. Саме там, у печері, яку використовували як хлів для худоби, народилося дитя. Хлопчика назвали Ієшуа (грецька форма імені Ісус), що давньоєврейською означало «Спаситель». Відтоді напередодні свята духовне єднання і милосердяохоплює всіх християн. За святковим столом кожна родина святкує народження Христа, згадуючи тих, кого немає поруч, «хто і в цей рік не скуштує Святвечірньої куті».
Учасники щорічного загальноміського конкурсу на кращу новорічно-різдвяну листівку «Нова радість стала», який відбувся у бібліотеці-філіалі №9 напередодні Різдва, поділилися теплом своїх маленьких сердець, намалювавши воїнам АТО листівки-побажання щастя, здоров’я і, звичайно, миру кожній українській родині.
Серед 145 листівок, надісланих на конкурс, журі у складі члена Спілки художників, майстра декоративно-вжиткового мистецтва Валерія Вовченка, керівника студії «Берестяночка» ЦТДЮ «Соняшник» Валентини Коробко, викладача школи мистецтв № 5 Тетяни Здепської обрали 25 переможців. Серед них: колективні роботи – група «Пізнайко» ДНЗ №8 (філіал №6), гурток «Креативчик» (філіал №3), гурток «Малюваки» та «Дошколярик» (філіал №9), а також читачі бібліотек міста: Таня Сушкевич, Оля Гандзюк, Настя Самелюк, Ася Семенівська, Мілана Козачук, Руслан Сікора, Настя Крамаренко, Михайло Борзак, Марк Коробко, Віталіна Бойко, Денис Денисюк, Іра Стародуб, Оля Торбенко, Сніжана Кулибаба, Софія Пахомова, Дарина Нагаївська, Софія Яровенко, Христина Новосад, Макар Марченко, Вероніка Бойко, Данило Волинець, Роман Бойко, Аня Яценко.
Нагороди переможцям вручили спонсори конкурсу – депутат обласної ради Максим Запаскін та директор міської ЦБС Раїса Григоренко. У своїх вітальних промовах Максим Романович і Раїса Павлівна привітали присутніх з Новим роком та Різдвом Христовим, а переможцям і учасникам конкурсу побажали і надалі створювати своїми руками вироби, які приносять людям радість і задоволення.
На зустріч з юними художниками завітали воїни АТО Андрій Кириченко і Олександр Ярмола, які подякували дітям за їх небайдужість і милосердя. Письменниця Галина Гай представила книгу віршів майора 72 ОМБр Андрія Кириченко «От така війна...», яку з дарчим підписом Андрій Степанович подарував бібліотеці. Вірші про героїв нової війни прозвучали в авторському виконанні. Крім того, Галина Семенівна розповіла про відрядження на війну свого чоловіка, письменника і військового журналіста Анатолія Гая.
Справжнє Різдвяне дійство подарували присутнім на заході учасники студії «Пролог» під керівництвом Тетяни Яковенко. Колядники з восьмикутною зіркою співали колядки-побажання здоров’я, миру, врожаю, багатства і всіляких гараздів. А що вже виробляла коза! Падала, зводилась на ноги, стрибала, танцювала, веселила дітей та дорослих. Завідуюча бібліотекою Катерина Волинець обдарувала колядників солодощами з побажаннями: «Рік прийдешній прожити у мирі, злагоді, добрі, достатку, щасті і здоров’ї». 

Немає коментарів:

Дописати коментар