понеділок, 24 липня 2017 р.

Я вареники ліплю, я вареники люблю

В Україні дуже полюбляють вареники. Цей виріб з борошна та начинки вважається, нарівні з борщем, національною стравою. Слово вареники походить від дієслова «варити». Примандрували вони донас із Туреччини та добре прижилися і стали символом українського столу.
Майстер-клас по ліпленню вареників підготували для відвідувачів літнього табору «Літограй» працівники бібліотеки № 9. Про традиційні страви українців, раціональне харчування в сім’ї, корисні  смаколики і технологію їх приготування розповіла дітям Катерина Волинець. Та найцікавішим був сам процес приготування. Мука сіялась, тісто місилось, варениці ліпились, носики і вушка біліли від «борошняної заметілі». Діти самі споживали власноруч приготовлений продукт, а найбільш запасливі понесли додому, щоб пригостити маму і тата.



Немає коментарів:

Дописати коментар