понеділок, 13 лютого 2017 р.

Пам’ять без кордонів



15 лютого – День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Саме цього дня 1989 року з Афганістану були виведені радянські війська, які протягом десяти років брали участь у воєнних діях на території цієї країни. 
Щоб вшанувати пам’ять тих, хто поліг на афганській землі та згадати тих, хто повернувся живим, на урок мужності «Пам’ять без кордонів» до нашої бібліотеки завітали десятикласники Білоцерківського колегіуму. На зустріч з читачами бібліотекарі запросили голову спілки ветеранів-десантників Білої Церкви Віктора Поліщука. Старшокласників вразила велика кількість нагород, які прикрашали груди воїна. За кожним орденом мужній поступок, відвага. Віктор Степанович розповідав, що через багато років після закінчення війни, він пам’ятає той розпечений жар афганського сонця, нестерпну спрагу і останній ковток теплої води, свій перший бій, а у сни і сьогодні приходять побратими...
Бібліотекар Світлана Могорит провела бесіду біля виставки «На тих афганських рубежах», де були представлені книги письменника-краянина Анатолія Гая: «Хамаль– місяць весняний», «Палаючий перевал», «...У нас «афганцями» їх звуть», «Біла Церква – Афганістан – Вічність...», «Там, за Гіндукушем» та одне з останніх видань письменника-краянина – «Крапля нашої крові на чужім знамені».

Немає коментарів:

Дописати коментар