четвер, 19 січня 2017 р.

Пригоди зимового дня від Євгена Гуцала



Коли у Євгена Гуцала запитували, в якому віці він почав писати, то письменник, усміхаючись, відповідав: «Здається я писав завжди». 
Народився Євген Пилипович Гуцало 14 січня 1937 року на Вінниччині. Його батьки були вчителями, тож у домашній бібліотеці родини Гуцалів було чимало української і зарубіжної класики. І Євген читав, читав у перервах між хатньою роботою, читав уночі, при світлі гасової лампи, читав на перервах у школі. Саме книжки виробили у майбутнього письменника смак до слова, розуміння справжньої літератури. Такими словами про життя і творчість відомого українського письменника розпочалася літературна година «Філософія добра і зла Євгена Гуцала», на яку до бібліотеки завітали учні 6-Б класу СПМШ №16. Біографія цього письменника виявилася дуже цікавою і пізнавальною для юних читачів. Адже серед ліричних оповідань, етюдів, замальовок, поезій вагому частку творчого доробку письменника становлять твори для дітей: «Олень Август», «Пролетіли коні», «З горіха зерня», «У лелечому селі», «Дениско», «Сім’я дикої качки».
З нагоди народження ювіляра в читальному залі представлена виставка творів письменника «Пригоди зимового дня від Євгена Гуцала».

Немає коментарів:

Дописати коментар