вівторок, 15 листопада 2016 р.

Книжкові новинки для кожної дитинки

Юні друзі, завітайте до нашої бібліотеки та ознайомтеся з новинками дитячої літератури

Андрухович, С. Сузіря курки / Софія Андрухович, Маряна Прохасько. – Л. : Старий Лев, 2016. – 42, [5] с. : кол. іл.
«Сузір’я Курки» – це історія про дитинство і старість, про зв’язок між живими істотами і природою, про емпатію і страхи, про бабусю і дівчинку, рись і кота, про курку Марічку і велику зоряну курку Іскру, яка дивиться з небес.


 
 
Бернет, Ф. Г. Таємний сад / Френсіс Годжсон Бернет ; пер. В. Левицької ; мал. Ю. Радіч-Демидьонок. – К. : Країна мрій, 2016. – 379, [2] с. : іл.
Історія про пригоди дітей у таємному саду — це справжня школа любови. Допомігши покинутому садові повернутися до життя, Мері Ленокс відкриває у собі цікавість і співчуття до людей, якого, здавалося, геть була позбавлена. А відкривши своє серце до світу, дівчинка здобуває здатність його перетворювати…


Букварик для дошкільнят / Ірина Потаніна. – Х. : Клуб сімейного дозвілля, 2016. – 63 с. : кол. іл.
Букварик є навчальним посібником з навчання дітей 5-6 років грамоти. В його основі – сучасна методика, яка не тільки допоможе навчити дитину читати, а й сприятиме розвитку її словника, зв’язного мовлення, пам’яті, уяви, уважності й кмітливості.





Вайброу, І. Піратська книга Малого Вовчика / Іан Вайброу ; з англ. пер. О. Стадник. – Л. : Старий Лев, 2016. –  149, [1] с.  
Непосидючий Маленький Вовчик та його приятелі – молодший братик Чухля-Нюхля, Репетун, ведмедик Нормус та Гаврик Воронько – вирушають у нові пригодницькі мандри. Цього разу на них чекають кораблі, шаблі й гармати, акули й острови, а ще війна з підступним капітаном Фрошусем за велетенську скриню скарбів і титул найнайжахнючішого пірата усіх морів.



Вдовиченко, Г. Прокидайся : ранкові історії для  маленьких ; Засинай : вечірні історії  для маленьких / Галина Вдовиченко ; мал. В. Борігард. – Л. : Старий Лев,  2016. – [20], [20] с. зустріч. паг. –  Книга-”перевертень”.
 Книга відомої української авторки подарує вам теплі та незвичайні історії про те, які пригоди чекали Лялечку після її пробудження та як сплять та прокидаються машини.ертень”.
         
Дал, Р. Джеймс і гігантський персик : [повість] / Роальд Дал ; з англ. пер. В. Морозов, за ред. І. Малковича. – К. : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2016. – 224 с. : іл.
...Так сталося, що маленький Джеймс мусить жити разом зі своїми злющими тітоньками — тіткою Шкваркою і тіткою Шпичкою, які постійно коверзують і знущаються з нього. Проте одного дня стається щось надзвичайне, і життя Джеймса та його тітоньок докорінно змінюється... Як завжди, динамічна, тривожна й безмежно весела повість одного з найпопулярніших англійських письменників не залишає місця байдужості...
        

Дерманський, С. Маляка – принцеса Драконії / Сашко Дерманський ; мал. В. Богданюк. – Вінниця : Теза, 2015. – 156, [1] с. : іл.

Як розпізнати і правильно проковтнути принцесу. Саме такому навчають... у драконячій школі. Та Драго і Пиптик, учні - дракончики, вважають, що все те — нудота. Бо де ж вони є, ті принцеси? Нема їх давно. А може, й не було ніколи. Бо як же ти знатимеш, що перед тобою — справжнісінька принцеса? От і Драго і Пиптик не знали, доки не довелося летіти на її пошуки. 
          
Дерманський, С. Царство Яблукарство / Сашко Дерманський ; мал. А. Василенка. – 3-тє вид. – Вінниця : Теза, 2015. – 184, [4] с. : іл. – (Пригодницька бібліотека).
«...За дверима загупотіли кроки, заскреготали залізні засуви.
— Пізно, — кинув Натан. — Нас почули.
Порятунку не було. Зараз двері розчахнуться і впустять у темницю розлючених вовчків....»
Як урятуються Джо і Натан? І чи врятують вони ціле... царство?

 
      Князевич, М. Шустрик / Маряна Князевич ; іл. І. Сулими. – К. : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2015. – [24] с. : кол. іл.
Мама Лиска завжди застерігала маленького Шустрика: «Ніколи-ніколи не виходь з дому сам, адже в лісі, а надто за лісом, де живуть дволапі, повно небезпек...» Але хіба лисеня, яке назвали Шустриком, може всидіти вдома, коли довкола така краса? Допитливий Шустрик, прагнучи зробити мамі приємну несподіванку, втрапляє у велику халепу...

Мензатюк, З. Таємниця козацької шаблі : пригод. повість / Зірка Мензатюк. – Л. : Старий Лев, 2015. – 157, [2] с. : іл.
"Таємниця..." не лише захоплює карколомним сюжетом і небезпечною, сповненою несподіванок мандрівкою найбільшими українськими замками. Ця книга передусім вчить любити свій край і його дивовижну історію, багату на героїчні вчинки та містичні події. Зірка Мензатюк, перш ніж писати, сама подалася у мандри замками й фортецями України, і так яскраво передала свої враження від подорожі у цій книзі, що після її прочитання хочеться теж вирушити на пошуки нових реліквій і таємниць, які залишилися нам від славних предків."
         Нордквіст, С. Полювання на лиса / Свен Нордквіст ; зі швед. пер. Г. Кирпа. – Тернопіль : Навч. книга-Богдан,  [2012]. – [22] с. : кол. іл. – (Пригоди  Петсона і Фіндуса).
Дідуньо Петсон, його кіт Фіндус та кілька курей живуть на сільському хуторі. Одного дня до них заходить сусід і каже, що він збирається уполювати лиса.
  Що про це думають Петсон і Фіндус та як вони рятують і курей, і лиса, розповідається у цій надзвичайно веселій та повній вигадок книжці.
         Нордквіст, С. Різдво у Петсона / Свен Нордквіст ; зі швед. пер. Г. Кирпа. – Тернопіль : Навч. книга-Богдан, 2016. – [22] с. : кол. іл. – (Пригоди  Петсона і Фіндуса).
Дідуньо Петсон і кіт Фіндус заходилися прибирати до Різдва. І майже з усім упоралися. Лишилося тільки подбати про ялинку та святковий стіл. І саме тоді стається те, чого не мало статися. Петсон посковзнувся і так забив ногу, що не міг сходити у крамницю по продукти до різдвяного стола, не кажучи вже про ялинку... Так би їм і випало сумне Різдво, якби до Петсона не прийшли гості, про яких ані він сам, ані Фіндус не могли навіть мріяти. 

         Нордквіст, С. Як Фіндус загубився / Свен Нордквіст ; зі швед. пер. Г. Кирпа. – Тернопіль : Навч. книга-Богдан,  [2012]. – [23] с. : кол. іл. – (Пригоди  Петсона і Фіндуса).
Дідуньо Петсон живе зі своїми курми на сільському хуторі. Він відчуває себе дуже самотнім. Одного дня до нього приходить сусідка Беда Андерсон з картинною коробкою. На ній великими літерами написано: «ФІНДУС ЗЕЛЕНИЙ ГОРОШОК». Але в коробці був не горошок. Там було маленьке-премаленьке кошеня!
   І сталося так, що Фіндус потоваришував із Петсоном і ще з багатьма-багатьма іншими…

Немає коментарів:

Дописати коментар