четвер, 6 жовтня 2016 р.

Що почитати?



Осінь – ідеальний сезон для читання. Довгими осінніми вечорами хочеться взяти гарну книгу, закутатися теплим пледом і поринути в світ романтики, таємниць та пригод. В нашій бібліотеці ви зможете знайти книги різного жанру та тематики. Пропонуємо ознайомитися з новими книгами, які поповнили фонд нашої бібліотеки:



Винничук, Ю. П. Місце для дракона / Юрій Винничук. – Х. : Фоліо, 2015. – 311, [2] с.

 У книзі “Місце для дракона” все перевертається з ніг на голову: дракон зовсім не лютий і кровожерливий хижак, що поїдає пишних молодиць, а добрий травоїд­ний мрійник та романтик. Тішиться метеликам, пише вірші та читає Біблію. Біля його печери замість людських останків милують око доглянуті клумбочки мальв, а своє полум’яне дихання він спрямовує тільки вгору – щоб не нищити природу. Лише одна річ залишається незмінною: у світі й досі діють “драконячі закони”. 


Іванцова, М. Я тут живу : Київський роман / Міла Іванцова. – К. : КМ-БУКС, 2016. – 398 с.

Цей роман показує життя Києва і його мешканців у період між двома Майданами, коли, люди, зі слів автора, «не надто дослухалися до пульсу старовинного міста як живої істоти, але жили в ньому, переплітаючись долями, набивали кожен свої ґулі та, розчаровані результатами першого Майдану, знову сподівалися лишень на себе, не надто вірячи в «манну» з Печерських пагорбів. Працювали, виживали, кохали або шукали кохання, подекуди замінюючи його сурогатом». Роман про маленьких людей у великому місті, написаний з любов’ю до міста і до людей.


Криштопа, О. Україна загартована болем. Тисяча років самотності : за матеріалами авт. програми ”Машина часу” / Олег Криштопа, А. Охрімович. – Х. : Клуб сімейного дозвілля, 2015. – 541, [2] с.

У сучасному суспільстві точаться гострі дискусії, пов’язані з історією України, її подіями та особами, погляд на які розділяє українську спільноту. Нині, коли інформаційна війна набула особливого розмаху, вкрай важливо розвінчати міфи, створені пропагандою сусідньої держави. Знайти відповіді на суперечливі питання можна, подорожуючи «машиною часу»: повернутися до подій минулого і зробити щодо них власні висновки запрошують автори цієї книжки.



Гоукінз, П. Дівчина у потягу : роман / Пола Гоукінз ; пер. з англ. І. Паненко. – Х. : Клуб сімейного дозвілля,  2016. – 315, [3] с.
Рейчел щодня сідає на той самий потяг. Проїжджаючи повз затишні приміські будиночки, вона щодня бачить подружню пару, яка снідає на веранді. Рейчел подобається спостерігати за ними, адже їхнеє життя видається їй більш радісним, ніж її власне. Але одного разу в цьому безтурботному раю, яким вона представляє їхню оселю, вона побачила дещо приголомшливе. Дівчина розповідає про це поліції. Та їй не вірять...
 

Грін, Д. Провина зірок : роман / Джон Грін ; [пер. з англ. В. Назаренко]. – К. : КМ-БУКС, 2016. – 285, [1] с.
Що цікавого чекає шістнадцятирічну Гейзел Грейс на не надто веселих зібраннях групи підтримки для хворих на рак дітей? Та виявляється, саме там можна зустріти кохання свого життя — кумедного і винахідливого Огастаса Вотерса, який, наче справжній джин, здатен виконати твоє найзаповітніше бажання... Сповнений гіркої радості роман Джона Ґріна про життя, смерть і справжню любой завоював серця читачів у всьому світі.



Кіз, Д. Таємнича історія Біллі Міллігана : роман / Деніел Кіз ; пер. з англ. О. Стусенко. – Х. : Клуб сімейного дозвілля,  2016. – 508, [1] с.
Цього ранку він прокинувся від того, що лягаві вдерлися в будинок і звинуватили у зґвалтуванні трьох жінок. Але він упевнений, що не робив цього! Принаймні не пам’ятає. Але чому? Можливо, якась із двадцяти трьох особистостей, що мешкали у його свідомості, замовчувала цей факт? Психіатри ще не стикалися з такою хворобою. Чи скоїв Мілліган усі ці злочини, чи він талановитий актор, який пошив усю Америку в дурні?


         Кінг, С. Воно : роман / Стівен Кінг ; пер. з англ. О. Красюка [та ін.]. – Вид. 2-е, випр. – Х. : Клуб сімейного дозвілля,  2015. – 1340, [2] с.
Безперечно, один з найкращих творів Короля Жахів! У маленькому містечку сім підлітків змогли перемогти Його — найжахливіший кошмар. Але через багато років Воно повернулося, щоб помститися. У містечку знову ллється кров і зникають діти. Із пекельних жахів виринуло страхіття, що не має імені... 


Кокотюха, А. Автомобіль із Пекарської : [роман] /Андрій Кокотюха. – Х. : Фоліо, 2016. – 281, [1] с. – (Ретророман).
Львів, 1911 рік. У центрі міста, на вулиці Пекарській, у власному розкішному автомобілі знайдено мертвою доньку нафтового магната. У вбивстві підозрюють її таємного коханця. Це - Густав Сілезький, один із королів львівського злочинного світу. Він може довести свою невинність, та докази готовий довірити лише одній людині...


Кокотюха, А. А. Адвокат із Личаківської / Андрій Кокотюха. – Х. : Фоліо, 2015. – 281, [2] с. – (Ретророман).
Книга переносить читача на початок ХХ століття, а саме 1908 рік та розповідає про молодого киянина Клима Кошового, який дивом вирвався з тюрми й тікає від переслідувань царської влади до Львова. Але й тут його заарештовує поліція — біля трупа відомого адвоката Євгена Сойки. Покійний мав у місті сумнівних друзів та могутніх ворогів. Самогубство — чи вбивство? Пошуки істини водять Кошового темними лабіринтами львівських вулиць.

Львів... Львів’янки… Любов… : [антологія] / [упоряд. О. Думанська]. – Л. : Піраміда, 2014. – 215 с.
"Нова антологія має яскраво виражений гендерний ухил: авторки – усі жінки. З різними характерами й прихильностями, уподобаннями та стилями, прагненнями й набутками, досвідами й професіями. Але вони всі вибрунькувалися на родовому дереві Міста, Яке Люблять. Люблять тихо чи несамовито, проте не позірно. Тому образ Міста проступає на сторінках не пахощами кави чи гарячого шоколаду, а іменами, вуличками, каменицями, годинниками.
Під цією обкладинкою зібрані фрагменти нових романів і оповідання та новели як авторок з літературною біографією, так і початківців, що згодом, безсумнівно, підтвердять перші спроби свіжими творами. Добір авторок – на сумлінні упорядниці, теж жінки..."

Мартен-Люган, А. Щасливі люди читають книжки і п’ють каву : роман / Аньєс Мартен-Люган ; з фр. пер. Л. Кононович. – Л. : Старий Лев, 2016. – 155, [1] с.
Бестселер французької письменниці Аньєс Мартен-Люган — сумна і красива історія жінки, яка після загибелі коханого чоловіка і доньки втрачає сенс існування. Головна героїня заново вчиться жити, кохати, відчувати. Книга про життя, поділене на «до» і «після», про самотність, надію, любов і віру в себе.


Монтгомері, Л.-М. Енн із Зелених Дахів : роман / Люсі-Мод Монтгомері ; пер. з англ. А. Вовченко. – Л. : Урбіно, 2016. – 313, [1] с.
Події цієї чудової книжки відбуваються в далекій Канаді, на острові Принца Едварда. На фермі Зелені Дахи живуть немолоді вже брат із сестрою, Метью й Марілла Катберти. Якось вони вирішили взяти із сирітського притулку хлопця, котрий міг би допомагати їм у господарстві. Проте їхньому здивуванню не було меж, коли виявилося, що замість хлопця до них прибула руденька худорлява дівчина, Енн Ширлі. І в цієї незвичайної істоти виявилася напрочуд химерна вдача!

Функе, К. Чорнильне серце / Корнелія Функе ; пер. з нім. О. Логвиненка. – Вінниця : Теза, 2015. – 573, [2] с.
Мегі любить читати книжки. Любить читати книжки і її тато Мо, палітурник, "книжковий лікар", як називає його Мегі. Проте він не читав їй уголос ще відтоді, як загадково зникла її мама. Вони жили собі спокійним життям аж до тієї ночі, коли незнайомець прийшов із попередженням. Наступного дня Мо став пакувати валізи, не повідомивши Мегі про причини. Вони мусять переховуватись. Але від кого? Невдовзі таємницю Мо буде розкрито.

Що? Чому? Навіщо? : велика книга запитань та відповідей : пер. з ісп. – К. : Країна Мрій, 2015. – 511 с. :  кол. іл.      
На сторінках цього видання ти знайдеш сотні запитань і відповідей, які дозволять тобі розширити совї знання про природу в усіх її формах, науку і техніку, історію та культуру, Землю та Всесвіт. Сотні зрозумілих та цікавих пояснень, які можуть задовольнити твою допитливість; сотні привабливих малюнків і ефектих фотографій...Велика книга запитань і відповідей - найкращий порадник на шляху пізнання.Бажаємо подолати цей шлях!







Немає коментарів:

Дописати коментар