четвер, 28 липня 2016 р.

Ми відповідальні за тих, кого приручили



Годину милосердя «Ми відповідаємо за тих, кого приручили» бібліотекарі підготували на основі двох всесвітньовідомих книг-ювілярів – «Моя сім’я та інші звірі» Джеральда Даррелла та «Білий Бім Чорне Вухо» Гавриїла Троєпольського.
На цікавих та пізнавальних книгах цих письменників виросло не одне покоління дітей. В книзі «Моя сім’я та інші звірі» Джеральд Даррелл розповідає про своє дитинство, проведене на грецькому острові Корфу, різноманіття рослинного і тваринного світів якого діти мали змогу споглядати, переглядаючи уривки з одноіменного фільму.                                               Неабиякий сплеск емоцій викликала розповідь бібліотекаря Світлани Могорит про поневіряння собаки Біма, шотландського сеттера, головного героя  книги Гавриїла Троєпольського «Білий Бім Чорне Вухо». Сльози на очах маленьких глядачів засвідчили справжні співчуття, неабиякі доброту, милосердя і співпереживання. 
Зворушливо і з любов’ю розповідали юні читачі про своїх вірних домашніх улюбленців, обмінювалися порадами по догляду за рибками, собачками, хом’яками, котиками, а ще поділилися світлинами зі своїми маленькими друзями.    Кожен із присутніх на заході мав змогу усвідомити давню істину, озвучену відомим французьким письменником Сент-Екзюпері: «Ми відповідальні за тих, кого приручили».                                                                                   


Немає коментарів:

Дописати коментар