середу, 29 червня 2016 р.

Толерантність врятує світ



Як відомо, толерантність – це поступливість, мистецтво жити в світі несхожих людей та ідей. Про три складові частини толерантності – добро, милосердя та ввічливість розповіла маленьким відвідувачам бібліотеки, вихованцям ДНЗ №19 «Кобзарик» (вихователь-психолог Валентина Ракоїд) провідний бібліотекар Галина Чередник.
Під час тренінгу «До толерантності крок за кроком» діти мали змогу поділитися власними знаннями і спостереженнями, як поводитися в садочку, в гостях, на вулиці, у церкві. А ставши дійовими особами міні-вистави, дізнатися про нові, ще невідомі їм, правила поведінки. Діти зіграли у гру під назвою «Біла ворона», щоб зрозуміти, як важко бути не таким, як усі.
Вправа під назвою «Потрапити в коло» розділила учасників на дві групи. Діти наввипередки називали слова і вчинки, що показують прояви толерантності, ставши у коло, та тримаючись за руки передавали один одному позитивні імпульси. Останній учасник замикав коло, яке відразу ставало колом доброти і дружби. Наприкінці заходу діти намалювали квітку толерантності, в центрі якої помістили гасло «Толерантність врятує світ», а на пелюстках написали назви людських чеснот: доброта, ввічливість, уважність, поступливість, терпимість, доброзичливість.

Немає коментарів:

Дописати коментар