пʼятницю, 22 квітня 2016 р.

22 квітня - Міжнародний день Землі

На всій планеті у цей день весняний
Святкується щорічний день Землі.
І недаремно квітень буйнотравий
До цього дня прикрашує її.



Всесвітній день Землі свято чистої води, чистої землі, чистого повітря. День нагадування про екологічні катастрофи, день  коли кожна людина повинна задуматися над тим, що ЗЕМЛЯ потребує турботи й захисту.
Цього дня у різних країнах за традицією звучить Дзвін Миру, закликаючи людей відчути всепланетну спільність і докласти зусиль для захисту миру на планеті та збереження краси нашого спільного дому. Дзвін Миру – символ спокою, мирного життя та дружби, братерства й солідарності народів.

 Радимо прочитати:


Сиротенко А.Й. Моя планета – Земля : ілюстрована енциклопедія для дітей / А. Сиротенко. – Х. : Веста : Вид-во «Ранок», 2006. – 128 с. – (Я пізнаю світ)
Енциклопедія призначена для дітей 8-12 років і покликана пробудити й розвинути інтерес до оточуючого світу, до природи нашої планети. Розділи книги розповідають про місце Землі в Сонячній системі, її материках і континентах, людях і тваринах, які їх населяють, оболонках, що обгортають Землю.


Ленц Н. 1000 таєниць планети Земля / Ніколаус Ленц. – К. : Школа, 2006. – 216 с. ; іл. – (Серія «1000»)
Наша Земля сповнена таємниць і чудес. Факти, про які розповідає ця книжка, вражають і дивують. Чи йде мова про океанські глибини, тропічні Л їси, клітини чи про зовсім буденні речі, що нас оточують, — ви дізнаєтесь чимало цікавого, завдяки чому подивитеся на світ іншими очима.


Немає коментарів:

Дописати коментар