середу, 2 березня 2016 р.

"Алісі в Задзеркаллі" - 145 років

Пригоди Аліси в країні чудесказка, написана англійським математиком, поетом і письменником Чарльзом Лютвіджом Доджсоном під псевдонімом Льюїс Керролл. 
У ній розповідається про дівчинку на ім'я Аліса, яка потрапляє крізь кролячу нору в уявний світ, населений дивними істотами.
Історія написання казки дуже цікава. Під час прогулянки на човні донька колеги з Оксфордського університету, юна Аліса Лідделл попросила Чарльза Доджсона вигадати для неї та сестер захоплюючу історію. Чарльз з радістю погодився, подібні історії він не раз розповідав маленьким слухачам. Цього разу він розповів сестрам захоплюючу історію про пригоди дівчинки в Підземній країні. Історія настільки захопила Алісу, шо вона поросила її записати. Доджсон виконав прохання
Льюїс Керролл
Аліси і подарував їй манускрипт, який називався «Пригоди Аліси під землею». У 1865 році Доджсон опублікував книгу «Пригоди Аліси в Країні Чудес» під псевдонімом Льюїс Керролл. Друга книга– «Аліса в Задзеркаллі»– вийшла через шість років, в 1871 році. Цього року їй виконується 145 років.
Рукописні примірники казок, які Льюїс Керролл подарував колись Алісі Лідделл, зберігається в Британській Бібліотеці.

Аліса Лідделл
У віці вісімдесяти років Алісі Лідделл Харгрівз присудили Почесну Грамоту Колумбійського університету за ту важливу роль, яку вона зіграла в створенні знаменитих книг містера Доджсона (Льюїса Керролла).


ЧИТАТИ КНИГУ ОНЛАЙН

Немає коментарів:

Дописати коментар