четвер, 10 вересня 2015 р.

Той, кому перо служить за меч

На світі є багато талановитих митців, але історія пам’ятає тільки тих, хто йде своїм неповторним шляхом, тих, хто вміє зачепити своєю творчістю за душу. Якщо це талановитий письменник, то він має власний погляд на минуле, власну точку зору на події сьогодення, пише з гумором про сумне, з жалем про наболіле і читати його ніколи не нудно. Саме таким є відомий український письменник та громадський діяч, талановита творча людина Олег Чорногуз.
На довгоочікувану зустріч з відомим українським письменником-сатириком в центральній бібліотеці нашого міста зібралося багато прихильників його творчості. Серед них і наша колега Тетяна Сулейманова, якій вдалося поспілкуватися з гостем та придбати книги з дарчим підписом.

Олег Чорногуз в українській літературі заявив про себе як автор перших і поки що єдиних сатиричних романів. Його сатиричні твори «Аристократ з Вапнярки» і «Претенденти на папаху», сатирико-публіцистичний роман «Вавилон на Гудзоні» увійшли до кращих перлин української літератури. 





"Рабів на бал не запрошують" - одна з останніх книг письменника.

 Це своєрідна історія виходу українців із російського рабства і водночас енциклопедія кількасотлітньої війни імперської Росії з Україною, що ніколи не припинялась, і ведеться досі. Сатирична публіцистика Олега Чорногуза, що наповнює унікальне видання, на базі достовірних джерел доторкається найбільш спірних епізодів цієї війни, які сучасна імперська Росія невтомно використовує не тільки з метою оббріхування української нації, а й для перекладання власних зрад і воєнних злочинів на українські національно-патріотичні об'єднання різних епох. 

2 коментарі:

  1. Так, Олег Чорногуз талановитий літератор, досить цікава особистість (в моїй уяві він виглядав зовсім інакшим), ну а зустріч з ним для мене стане незабутньою ...)))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Так, зустріч з такою людиною це свято для шанувальників літератури

      Видалити