пʼятницю, 26 вересня 2014 р.

Українську книгу для дітей визнано однією з найкращих у світі

Філософська історія для дітей Тараса та Мар'яни Прохаськів "Хто зробить сніг" потрапила в один з найпрестижніших світових каталогів дитячих книг - "Білі ворони".
"Білі ворони" - це список 250 кращих дитячих книг з понад 40 країн світу. Каталог виходить щорічно з 1996 року. Фахівці вибирають із книг, що надходять у Міжнародній молодіжній бібліотеки (International Youth Library, IYL) в Мюнхені з усього світу, кращі видання і формують ТОП-список.

Серед критеріїв оцінки найкращих книг - літературний стиль і дизайн, універсальність теми, новаторські художні рішення. Каталог "Білі ворони" вважають одним із ключових орієнтирів у світі дитячої і підліткової літератури, який визначає світові тенденції для критиків, видавців, продавців книг.

Книга "Хто зробить сніг", яку написали Тарас Прохасько і Мар'яна Прохасько, стала переможцем конкурсу "Книга року ВВС - 2013" в номінації "Дитяча книга року ВВС - 2013", а також отримала премію "Літакцент року 2013" в номінації "Поезія і проза для дітей "і посіла перше місце рейтингу" Книга року 2013 "в номінації" Дитяче свято ".
Проілюструвала книгу також Мар'яна Прохасько.

повідомлення з порталу NEWSru.ua


Немає коментарів:

Дописати коментар