пʼятницю, 31 березня 2017 р.

На гостинах у дідуся Корнія



31 березня виповнилося 135 років від дня народження відомого дитячого письменника, перекладача і літературознавця Корнія Чуковського. На гостини до літературних героїв дідуся Корнія до бібліотеки завітали вихованці дитячого садочка «Кобзарик». Вони зустрілися з мешканцями казкової країни: Мухою-Цокотухою, Тараканищем, Доктор Айболитом та іншими. Успішно впоралися з веселими завданнями та літературними іграми – знайшли втрачені предмети Мийдодіра, поспівчували Федориному горю, допомогли звірятам з казки «Плутанина», а за допомогою карти скарбів знайшли коштовності злого пірата Бармалея.






четвер, 23 березня 2017 р.

Театр – це не вчора, а завтра



Міжнародний день театру відзначається щорічно 27 березня. Це не просто професійне свято митців сцени, це свято мільйонів глядачів, для яких зустріч з театром, акторами є неповторним свідченням моралі і духовності, своєрідним дзеркалом, у якому відображуються характерні особливості життя всього суспільства і кожної людини зокрема.
Напередодні свята на гостину до членів клубу «Сузір’я» до нашої бібліотеки  завітав актор Київського академічного обласного музично-драматичного театру ім. Панаса Саксаганського Микола Головчак. Молодий, веселий, талановитий актор відразу завоював прихильність глядачів. Члени клубу зацікавлено слухали розповідь артиста про його дитинство, навчання в театральному інституті, а також період становлення і творчого зростання у нашому театрі, де він неперевершено зіграв ролі у виставах «Сто тисяч», «Занадто одружений таксист», «Пошилися в дурні», «Скупий», «Поминальна молитва», «Баба Пріся» та багато інших.
   «Театр – це не вчора,  а завтра»  – ці слова  відомого режисера і актора Леся Курбаса підтверджують істину, що театральнее мистецтво на віки, коли воно постійно оновлюється завдяки талановитим акторам, які несуть радість спілкування, дарують свято душі своїм глядачам.


вівторок, 21 березня 2017 р.

На старті Всезнайки



Під час весняних канікул у дітей надзвичайно багато варіантів проведення дозвілля. Можна поспілкуватися з друзями, покататися на велосипеді, або завітати до бібліотеки, де можна досхочу начитатися книг, газет, журналів, енциклопедій, дізнатися багато нового і цікавого. А ще можна поділитися своїми знаннями з однолітками, взявши участь у різноманітних конкурсах і змаганнях. Учні 1-4 класів СПМШ № 16 Олексій Яцков, Марія Миронченко, Софія Бурсук, Євгенія Кириченко стали переможцями літературного конкурсу «На старті Всезнайки» на краще знання казок і художніх творів, який підготувала і провела бібліотекар Галина Чередник.

понеділок, 20 березня 2017 р.

Від книги – до світла, до знань, до життя


Стартував Всеукраїнський тиждень дитячого читання, провідними завданнями якого є стимулювання у дітей інтересу до читання та самостійного вибору книг, підвищення інтелектуального та духовного потенціалу читачів, посилення ролі книги в безперервному освітньому процесі.
У ці дні наша бібліотека підготовила для дітей різноманітні заходи, спрямовані на популяризацію читання, книги і бібліотеки як скарбниці знань.Читачі бібліотеки візьмуть участь у літературному конкурсі «На старті Всезнайки», інформаційному квесті «Кинь мишку – візьми книжку», театральному дайджесті «Золотий ключик», а дошколярики завітають на гостину поезії до дідуся Корнія Чуковського.
Сьогодні до бібліотеки завітали вихованці ДНЗ № 19 «Кобзарик», учні СПМШ №16, БНВО «Звитяга».
Про шлях дитячої книги до свого читача, її авторів, художників та видавців розповіла присутнім завідуюча книгозбірнею Катерина Волинець. Діти познайомились з різноманітними оригінальними виданнями книг, з якими можна погратися, позмагатися в дотепності, порадитися і, звичайно ж, прочитавши їх, стати активними учасниками подій. Саме так зробили маленькі дошколярики, зігравши головних героїв казки «Теремок».
Артисти самодіяльного лялькового театру «Золотий ключик» Дмитро Бондар і Артем Куценко у виставі «Звірята лікують книгу» розповіли і показали глядачам як правильно поводитися з книгою, щоб вона на довгі роки залишалася цікавою і привабливою.




четвер, 16 березня 2017 р.

Первоцвіти квітують, весну красну чують



 У сиву давнину, так само, як і в наш час, березень повязують з пробудженням землі від зимового сну та першими польовими роботами. Тому наші прадавні родичі святкували Новий рік не взимку, а саме в перший місяць весни. Початком нового року вважався день Явдохи, який святкується 14 березня (за старим стилем – першого).                                                                          На весняний дивограй «Первоцвіти квітують, весну красну чують» завітали учні1-В класу СПМШ №16. Бібліотекар Тетяна Ковалінська розповіла дітям про традиції наших предків зустрічі весни – гаївки, веснянки, хороводи, народні ігри. Учням було цікаво дізнатися про рослини нашого краю, які першими пробуджуються під теплими променями весняного сонечка, а також про птахів, які повертаються додому після довгої холодної зими.