понеділок, 27 лютого 2017 р.

ВІТАЄМО!



23 лютого у Центральній міській бібліотеці пройшов поетичний  конкурс на краще виконання творів Лесі Українки «Горить моє серце…».


У номінації «Учні 5-8 класів» ІІ місце виборола читачка нашої бібліотеки Анна Агалієва (учениця БСПМШ №16). Вітаємо Аню з гарним результатом і бажаємо нових творчих звершень.

четвер, 23 лютого 2017 р.

Подорож в історію книги



Книги – кораблі думок, що мандрують у часі і дбайливо несуть свій дорогоцінний вантаж від покоління до покоління.
Так мудро сказав у свій час англійський вчений і філософ Френсіс Бекон.
«З тих пір, як люди навчилися писати, свою мудрість вони довірили книгам», – такими словами розпочався бібліотечний урок, який провела бібліотекар Світлана Могорит для учнів 1-А класу БЗШ №6. Дітям було цікаво дізнатися, про історію виникнення книги, її шлях від періоду кам’яного віку до сучасних паперових шедеврів. Бібліотекар познайомила першокласників з книгами різноманітної форми, які вміщують елементи дитячих іграшок. Саме такі нетрадиційні видання дитячих книг пробуджують у малечі цікавість до читання.


вівторок, 21 лютого 2017 р.

Мови нашої слова, наче музика жива






На свято рідної мови «Мови нашої слова, наче музика жива» до бібліотеки завітали другокласники СПШ №16. Бібліотекар Тетяна Ковалінська розповіла дітям про історію виникнення свята, про шляхи становлення української мови, про її багатий фонетичний склад, адже не даремно наша мова увійшла у трійку найкрасивіших, наймелодійних мов світу. Юні читачі підготували поетичний вернісаж «Моя мова – найкраща у світі», кожен рядочок якого дзвенів щирим дитячим освідченням в любові, пошани до рідної мови.


понеділок, 20 лютого 2017 р.

Слово до слова – складеться розмова



   На земній кулі існує понад пять тисяч мов. Кожен етнос розмовляє власною мовою, яка є не лише засобом спілкування, а й духом народу, його історією і культурою. Мова, крім цього, є важливим державотворчим чинником, саме тому кожен народ дбайливо ставиться до рідної мови, оберігає її.        21 лютого у світі відзначається Міжнародний день рідної мови. Чим багатша нація духовно, тим глибша її мова. Українська мова – барвистий килим самоцвітів, що віками ткали генії нації і прості люди, які називають себе українцями.                                                                                               На гостини до першокласників БЗШ №6 завітали бібліотекарі Світлана Могорит і Тетяна Сєроус, щоб познайомити маленьких читайликів з калейдоскопом народної мудрості «Слово до слова – складеться розмова». Діти приймали активну участь у мовній грі-вікторині «Відгадай загадку», «Згадай прислівя і приказки про мову», а також познайомилися з словниками і довідниками для маленьких чомучок.