пʼятницю, 30 вересня 2016 р.

Подорож до Читай-міста



Бібліотека – древня і вічно юна оселя людського розуму. Ряди книжкових полиць містять у собі допитливий науковий пошук, насолоду прекрасним, здобуття знань, розвагу – і так до нескінченності. Неможливо уявити сучасне життя без бібліотеки, куди кожна людина може прийти не тільки, щоб отримати необхідну інформацію, а й «підзарядити» свою душу духовними багатствами, залишеними нам у спадщину. Бібліотека – добрий чарівник, до якого поспішають люди різного віку, різних смаків та уподобань.
Наша бібліотека за роки свого існування пройшла шлях від маленької книгозбірні до інформаційно-культурного центру мікрорайону. Фонд бібліотеки становить близько 40 тис. примірників. Читачами бібліотеки  є 5 тис. користувачів, яких обслуговує дружній колектив професіоналів під керівництвом завідуючої бібліотекою Катериною Волинець. Бібліотекарі з баторічним стажем роботи:  Тетяна Сулейманова, Ірина Люшинська, Тетяна Ковалінська, Галина Чередник, Тетяна Куценко, а також молоді, перспективні працівники – Світлана Могорит та Тетяна Сєроус.
З нагоди святкування Всеукраїнського Дня бібліотек колектив бібліотеки щиро вітає своїх колег та читачів зі святом. Бажаємо натхнення і плідних звершень, міцного здоров'я і достатку, віри, надії, любові і мудрості у виконанні благородної місії на благо рідної України.
До свого професійного свята колектив бібліотеки створив відеофільм «Подорож до Читай-міста».


четвер, 29 вересня 2016 р.

У Бабинім Яру палають сотні свіч



Київ – Бабин Яр – урочище на північному заході Києва – у роки Другої світової війни перетворилось на братську могилу сотень тисяч людей. Бабин Яр увійшов до світової історії через події 29-30 вересня 1941 року, коли нацистські окупанти розстріляли тут майже 34 тисячі київських євреїв. Це місце стало всесвітньо відомим символом Голокосту.
Про цю страшну сторінку нашої історії розповіла бібліотекар Тетяна Сєроус учням Білоцерківського колегіуму, які завітали до бібліотеки на годину пам'яті "У Бабинім Яру палають сотні свіч", щоб вшанувати пам’ять жертв нацизму.

вівторок, 27 вересня 2016 р.

Подорож бібліотеками світу



Дивна річ! Незважаючи на наявність Інтернету в кожному домі і десятки мільйонів електронних книг, що продаються в світі щорічно, люди не перестали ходити в бібліотеку. Причому, для всіх поціновувачів паперової книги будуються все нові і нові бібліотечні будівлі, які є справжніми шедеврами архітектури.
Про бібліотеки, які зачаровують своєю оригінальністю і красою, познайомила учнів 5-Б класу Білоцерківського колегіуму бібліотекар Світлана Могорит. Вона підготувала медіапрезентацію «Подорож бібліотеками світу». Бібліотеки у вигляді кулі, квадрата, літаючої тарілки, стелажів з книгами не залишили байдужими наших юних читачів. Основна мета цих архітектурних шедеврів не лише здивувати своєю незвичайністю, а й привернути увагу до бібліотеки, як скарбниці знань.

понеділок, 26 вересня 2016 р.

Увага! Конкурс!



Конкурс дитячої творчості

«Світ без війни очима дітей» 
І. Загальні положення
1.1.       Основним завданням конкурсу дитячої творчості «Світ без війни очима дітей» є виховання у юних громадян патріотичних цінностей, переконань і поваги до своєї країни, українського народу, його культури, звичаїв та традицій; стимулювання пізнавальної активності і самостійності у дітей та підлітків, спонукання учасників до творчості.
1.2.       Мета Конкурсу — формування у майбутнього покоління високої громадянської свідомості, сприяння національно-патріотичному розвитку особистості, ідентифікації з державою, її історією, культурою та розвитком.
1.3.       Організаторами конкурсу є Всеукраїнська Спілка учасників війни, бібліотека №1 для дітей Білоцерківської міської ЦБС. 
 1.4.       Інформація про проведення Конкурсу оприлюднюється на веб-сайті Білоцерківської міської ЦБС, на блогах бібліотек для дітей — учасниць Конкурсу, а також у інших засобах масової інформації.
1.5.       Під час проведення Конкурсу обробка персональних даних учасників здійснюється згідно вимог Закону України «Про захист персональних даних».
ІІ. Умови Конкурсу

пʼятницю, 23 вересня 2016 р.

Пишаємося своїми читачами!



Наша читачка Марина Чернега виборола І місце в міському загальносистемному конкурсі «Кращий читач літа­ 2016». А ще, вона візьме участь в урочистостях з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек і отримає заслужений приз від міського голови Геннадія Дикого. 

Колектив бібліотеки вітає Марину з перемогою! Бажаємо успіху у будь-яких починаннях та нових творчих звершень!       
Так тримати!

четвер, 22 вересня 2016 р.

Запрошуємо до участі у дитячому літературному конкурсі «ПероДактиль»!



Мета конкурсу
Пошук літературних талантів серед дітей та формування творчої культури молодих українців.
Учасники
1. Діти віком від 8 до 16 років (яким на момент оголошення висновків журі вже виповнилось 8 років, проте ще не виповнилось 16 років).
2. Територіальних обмежень немає. Брати участь у Конкурсі можуть діти, які проживають у будь-якому куточку Землі.
3. За достовірність авторства роботи відповідальність несе особа, що її прислала.
Вікові категорії та номінації
Учасники Конкурсу розподіляються за віковими категоріями, в кожній з яких передбачається три премії в номіаціях «Проза» та «Поезія»:
• 8 -10 років
• 11-13 років
• 14-16 років
У випадку, якщо у віковій категорії подано менше трьох робіт, премія не присуджується. На розсуд журі ці роботи можуть бути відзначені, а їх учасники нагороджені особливими відзнаками чи/та призами.
Вимоги до робіт

середу, 21 вересня 2016 р.

Герберт Веллс – мандрівник у часі



21 вересня виконується 150 років від дня народження знаменитого англійського письменника Герберта Джорджа Веллса. Його по праву вважають батьком філософської наукової фантастики. Автор відомих романів «Машина часу», «Людина-невидимка», «Війна світів», він не тільки передбачив безліч відкриттів науки, а й побачив соціальні, етичні, психологічні проблеми людини майбутнього. Перу письменника належать 40 романів і кілька томів оповідань, більше десятка полемічних творів з філософської проблематики, два посібники з всесвітньої історії, близько 30 томів з політичними і соціальними прогнозами, три книги для дітей і автобіографія.
На літературну годину «Герберт Веллс – мандрівник у часі» до бібліотеки завітали шестикласники Білоцерківського колегіуму. Бібліотекар Ірина Люшинська розповіла юним читачам про життя та творчість письменника-фантаста, а також провела огляд книг, представлених на книжковій виставці «Фантастична лабораторія Герберта Веллса». По закінченню заходу багато дітей виявили бажання прочитати книги цього видатного майстра науково-фантастичної літератури.