вівторок, 21 квітня 2015 р.

Радимо прочитати

Лойко С. Аеропорт : головна книга про війну, якої не повинно було бути, і про героїв, які хотіли жити, але вмирали : роман / Сергій Лойко. - К. : Брайт Стар Паблішинг, 2015. - 324 с.

«Аеропорт» — це не хроніка, не розслідування, не літопис. Це художній вимисел, заснований на реальних фактах. У книзі багато персонажів, багато переплетених драматичних сюжетних ліній. Роман не тільки і не стільки про війну. Він і про любов, про зраду, пристрасть, ненависть, лють, ніжність, відвагу, біль і смерть. Іншими словами, про наше сьогоднішнє й учорашнє життя.

понеділок, 20 квітня 2015 р.

Крапля нашої крові на чужім знамені

Нещодавно відбулася презентація нової книги Анатолія Гая «Крапля нашої крові на чужім знамені» для учнів Білоцерківського колегіуму. Книга побудована на документах і свідченнях, розповідає про факти участі білоцерківців у війнах і збройних конфліктах на території 32-х країн світу з 1921 року по даний час. В найбільшому розділі книги висвітлено участь білоцерківців у радянсько-афганській війні, в якій взяли участь  1750 жителів Білої Церкви.                                             На зустрічі Анатолій Іванович розповів присутнім про роботу над книгою, про перебування в Афганістані під час війни, а також про зустрічі з сім’ями воїнів-інтернаціоналістів.                                                          Дружина письменника Галина Семенівна Гай продовжила тему війни розповіддю про підготовку і видання антології письменників Київщини «З глибини всенародного подвигу», присвячену Великій Перемозі у другій світовій війні. 

четвер, 9 квітня 2015 р.

Разом до перемоги


У наш нелегкий час люди прагнуть почути інформацію про події на Сході України з перших вуст. Така можливість була надана читачам нашої бібліотеки під час зустрічі з учасником АТО Олександром Ярмолою  та журналістом-волонтером, громадським діячем Костянтином Климчуком.
Олександр  розповів про перебування в зоні бойових дій, з теплотою та вдячністю згадував своїх побратимів, з якими тримав оборону Донецького аеропорту. У січні 2015 року був поранений. В своїй розповіді часто наголошував, що українська історія твориться у наші дні і за нашою участю.                                                                                     
Розповідь Олександра Ярмоли цікаво доповнив Костянтин Климчук, який як журналіст-волонтер не раз був у зоні АТО. З початком військових дій на Сході України волонтери стали з’єднувальною ланкою між тими, хто безпосередньо зі зброєю в руках боронить нашу Вітчизну і їхніми добровільними помічниками. Свою розповідь хлопці супроводжували фото та відеоматеріалами. Слухачі  були розчулені, задавали багато запитань.  Зустріч проходила у зворушливій, довірливій  атмосфері.

Читачі подякували Олександру та Костянтину за хвилини приємного спілкування, за те, що переборюючи страх, знову і знову під кулями поспішають на допомогу нашим захисникам, і побажали: так тримати!

Писанковий дивосвіт

У відбірковому турі конкурсу «О, писанко! Ти символ України!
Любові й миру вічна берегиня!» представлені малюнки учнів студії «Берестяночка» та гуртка «Малюваки» (керівник В.Коробко). Пропонуємо вашій увазі творчий доробок наших читачів.


середу, 8 квітня 2015 р.

У писанці життя й надія воскресає

Напередодні Великоднього свята в бібліотеці відбувся майстер-клас по виготовленню писанок, який провела викладач гуртка дизайну станції юних техніків Ксенія Валеріївна Донська. Працівники та читачі бібліотеки ознайомилися з різними способами розпису крашанок, виготовили своє неповторне великоднє яйце, вклавши в нього свої помисли, бажання, мрії.

        








середу, 1 квітня 2015 р.

Щирий сміх подовжує життя

До дня гумору наша бібліотека підготувала літературну сміхопанораму «Сміх для всіх». На заході звучали гуморески П.Глазового, В.Євтушенка, Л.Гажали у виконанні юних читців та членів клубу «Сузір’я» Академії пенсіонерів. 


День птахів

Сьогодні, 1 квітня, в усьому світі відзначають Міжнародний день птахів. Чи задумувались ми коли-небудь про життя птахів, користь від них? Пташки живуть повсюдно: в селах, містах. На планеті їх налічують 8600 видів, 360 з них – в Україні.
З часу запровадження Дня птахів список пернатих, що зникають, стрімко поповнюється – на Землі вже зникло понад 160 їх видів і підвидів. У Європі під загрозою зникнення понад 50% птахів. В Україні налічується близько 360 видів. 87 видів з них занесені до Червоної книги України.

Турбота про птахів – це не тільки екологічна проблема. Адже птахи - це частинка нашого життя, нашої культури, більше того – нашого світогляду та нашого світовідчуття.