пʼятницю, 20 грудня 2013 р.

Святий отче Миколай! Нашу хату не минай!


Святий Миколай завітав у нашу бібліотеку на зустріч з учнями 2-Г класу СПМШ №16 (класовод А.Стешина). Щоб порадувати гостя, юні актори лялькового театру "Золотий ключик" підготували виставу "Ліс чекає Миколая". Крім того, діти розповідали святому Миколаю про свої добрі вчинки та читали вірші. Також із захопленням споглядали новорічні мультяшні пригоди. Особливо сподобався віршик "Гість із неба" у виконанні Анастасії Кондрашової. Святий Миколай подякував дітям за гарні привітання та подарував солодощі.




середу, 18 грудня 2013 р.

Свята Варвара ризи вишивала


Народна легенда розповідає, що свята Варвара Великомучениця була дуже здібною до вишивання й вишила ризи самому Ісусу Христу.
Свято Варвари, 17 грудня, святкують тільки жінки. У день Великомучениці Варвари гріх прати, білити і глину місити. Можна тільки вишивати та нитки сукати. Беручись до вишивання, колись жінки хрестились і шепотіли: “Свята Варвара золотими нитками Ісусові ризи шила і нас навчили”.
На свято Варвари у бібліотеці №9 зібралися члени гуртка рукоділля “Чарівна мить”. Розпочалося дійство відкриттям виставки робіт Людмили Підлісної “Дивовижне поруч”, де були представлені роботи, виконані у техніках квілінг, ниткова графіка, вишивка хрестиком та саморобні новорічні іграшки.
         Людмила Олексіївна цікаво розповіла про своє захоплення та провела майстер-клас для своїх колежанок. 

вівторок, 17 грудня 2013 р.


Святий отче, Миколай!
Мою хату не минай!
Подаруй мені потіху
І торбину, повну сміху,
І здоровя для родини,
Красну долю для Вкраїни!



Дорогі діти!
Запрошуємо вас на дитяче свято 
«Святий отче Миколай! Нашу хату не минай!», яке відбудеться 19 грудня о 10.45 
в приміщенні бібліотеки.
Святий Миколай чекає на вас!

Микола Осика: "Освідчуюся в любові, Біла Церкво"

        
Під такою назвою  в клубі "Сузір'я" Академії пенсіонерів пройшла презентація книги М.Осики "Життя краплини". Це змістовне і цікаве видання побачило світ завдяки небайдужим до художнього слова людям, на жаль, уже після смерті автора.
Ведуча презентації бібліотекар Тетяна Сулейманова ознайомила присутніх з біографією та творчим доробком автора. Книга "Життя краплини" з великим задоволенням була прочитана багатьма членами клубу, тому було багато бажаючих висловити свою думку та зачитати рядки, які запали в душу. Найчастіше цитувалися оповідання з циклу "Освідчуюся в любові, Біла Церкво" та "Олександрія - скарбниця рукотворної краси". Не залишилися поза увагою присутніх і коштовні перлини міні-оповідань "Думку обмежити неможливо".
        Книга Миколи Осики зайняла почесне місце серед творів краєзнавчого характеру і стала подією в культурному житті міста.
        

пʼятницю, 13 грудня 2013 р.

Дай, Андрію, знати, яку долю ждати

13 грудня православні християни відзначають свято на честь святого апостола Андрія Первозванного. Андрій був першим з апостолів, хто пішов слідом за Ісусом Христом. Згодом він привів до Спасителя свого рідного брата — святого апостола Петра. 
Стародавня християнська легенда каже, що апостол Андрій  проповідував християнство в самому Царгороді, на побережжях Чорного моря та в околицях нашої столиці - Києва.
В народі ще це свято називають Калита. Він вважається парубочим святом. Напередодні, себто 7 грудня, дівчата вже мали змогу визначати обрядодіями свою покровительку - Катерину. Свято Андрія є логічним продовженням молодіжних гулянь, де юнаки і дівчата шукали собі пару для майбутнього подружнього життя. 

середу, 11 грудня 2013 р.

Вітаємо! Вітаємо! Вітаємо!


Завершено останній етап Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості «Дитячі історії про найголовніше» – переможців визначено. Гран-прі конкурсу здобула книжка Губрій Зоряни «Моя родина» (Бібліотека-філія № 9 Білоцерківської міської ЦБС, Київської обл.), яка стала прикладом копіткої майстерності та спільної родинної роботи. Виконана у вигляді дерев’яної ретро-книги, вона вражає своєю незвичністю, неординарністю та унікальністю. 
(повністю статтю про конкурс можете  прочитати на сайті Національної бібліотеки для дітей http://chl.kiev.ua/Default.aspx?id=6515 )
      

четвер, 5 грудня 2013 р.

Шановні читачі!

Запрошуємо вас взяти участь у конкурсі на кращу новорічно-різдвяну листівку
"Нова радість стала".
Роботи приймаються до 30 грудня 2013 року.
Підведення підсумків - 5 січня 2014 року.
Переможці отримають подарунки.

Листівки будуть вручені напередодні Різдва Христового
незахищеним громадянам нашого міста:
пенсіонерам, інвалідам, дітям-сиротам.
                                                                 Адміністрація