середу, 5 червня 2013 р.

Запрошуємо на бібліотечні гостини

         Працівники бібліотеки №9 підготували для учнів білоцерківського колегіуму на період навчально-виробничої практики цикл бібліотечних уроків: “Як берегти книгу”, “Писемні пам’ятки України”, “Як обрати необхідну книгу”, “Книга і комп’ютер”.
На першому занятті “Книжки-всезнайки” учні ознайомилися з довідковою літературою, яка є в бібліотеці. Бібліотекар Світлана Могорит розповіла про енциклопедії, довідники, словники та як ними правильно користуватися.

Під час практичної гри-завдання колегіанти перевірили засвоєні знання. 
                    
                                                                              І.Люшинська

Той, що усмішки дарує



100-річчю від дня народження відомого українського поета-гумориста Валентина Лагоди присвячений літературний вечір “Той, що усмішки людям дарує”, який відбувся у бібліотеці №9. Розпочалося дійство відомою піснею “І в вас, і в нас хай буде гаразд” на вірші поета. Веселий сміх викликали байки та усмішки поета “Без програшу”, “Спасибі за увагу”, “Ворона і Лисиця”, “Коні не винні”. 
      Але найбільший подив у дітей викликав факт створення Валентином Лагодою у рідному селі Степанці під Каневом так званої “Ліги ледарів”, членами якої були сільські нероби, яких гуморист перевиховував своїм гострим сатиричним словом.  

вівторок, 4 червня 2013 р.

Пам’яті поета



        Давні творчі зв`язки поєднують учнів Білоцерківського колегіуму та бібліотекарів книгозбірні №9. 
      Літературно-музична композиція “Чувствую – стало быть, существую”, присвячена 80-річчю від дня народження відомого російського поета Андрія Вознесенського, підготовлена саме для них, відбулася у бібліотеці на початку червня. Про цікаві епізоди із життя Андрія Андрійовича розповіла бібліотекар Світлана Могорит. Прозвучали популярні естрадні пісні, написані на вірші поета. Особливо сподобалися дітям відеокліпи Валерія Леонтьєва, Софії Ротару, Миколи Гнатюка, Лайми Вайкуле та хіт “Миллион алых роз” у виконанні Алли Пугачової. Але найбільший емоціональний вплив у присутніх викликав відеоепізод із рок-опери “Юнона і Авось”, написаної на лібрето Андрія Вознесенського Олексієм Рибниковим. Історія кохання російського мандрівника до дочки коменданта фортеці Сан-Франциско, їхнє сумне розлучення нікого не залишило байдужим.     
      Біля книжкової виставки “Пам`яті поета” Андрія Вознесенського учні мали можливість ближче ознайомитися з його творчістю.